En hyldest til barndommens særlige øjeblikke og nostalgi

Jeg er mor til to søde unger, som jeg har taget mange, faktisk virkelig mange billeder af. Der er absolut guldkorn imellem billederne, men de drukner let i mængden og jeg får ikke kigget meget på dem. Jeg er vild med min egen barndoms nostalgiske og til tider lidt ubehjælpelige fremkaldte billeder sirligt sat i fotoalbums. Jeg har dog indset, at jeg ikke kommer til at fremkalde og klippeklistre selv og, at de fleste af mine telefonbilleder egner sig dårligt til at blive blæst op og komme på display i stuen.

Plakatbarn er startet med lysten til at have et billede af mine egne unger i en moderne version. Et autentisk minde, som dem fra min egen barndom, men i et andet synligt format. Et billede jeg selv havde lyst til at kigge på og som mine børn kan vokse op med, som en del af deres fortælling.

Da jeg startede Plakatbarn var det som et sideprojekt til min designvirksomhed Skaberig, hvor jeg arbejder med pladsoptimerende møbelløsninger. 

Plakatidéen var dog et frø, der viste sig at vokse hurtigt, fra den første spæde tanke i september 2019 til nu, hvor det har vokset sig til at fylde ret meget i mit arbejdsliv.

At tegne jeres barn

Alle mine plakater er lavet med største ydmyghed over for den særlige opgave, det er at tegne jeres børn. Jeg får lov til at gengive kærlige øjeblikke mellem søskende, gyngeture der kilder i maven, koncentreret is-spiseri på stranden – altså jeres stjernestunder og minder. Derfor tegner jeg plakaterne med stor umage og jeg gør altid mit bedste for at ramme øjeblikket med de rigtige detaljer. 

Bæredygtighed

Der er mange led der skal gennemtænkes, når man ønsker at sætte en virksomhed i verden, der ikke belaster klodens ressourcer unødigt. En meget effektiv måde til at reducere spild, er ved kun at producere det, der har en aftager. 

Din plakat er lavet til dig og trykkes kun de eksemplarer du bestiller

Ud over portrætterne tegner jeg også nogle få limited edition plakater og postkort. De bliver trykt i små oplag og jeg tegner først nye når et tryk er udsolgt. 

Trykkende er lavet ud fra fotos jeg har taget af dyr, men efter samme metode som mine portrætplakater. Dyretrykkende er lavet i små oplag og er trykt på Svane og SFC mærket papir.

Ud over mine plakater sælger jeg også plakathylder. Hylderne er lavet af resttræ fra dansk møbelproduktion. Træet er nordisk produceret, FSC mærket og får liv i stedet for at blive brændt. Fordi hylderne er lavet af rester, er de unikke og i forskellige træsorter og størrelser.

Emballage

Min emballage er valgt med omhu og jeg benytter selvfølgelig FSC mærket pap og papir.  Mange af mine plakater skal gives som gave. Derfor pakker jeg mine smukke plakatæsker ind i papir, så de ikke bliver ødelagt af fragtlabels og kan gives videre som de er.  Indrammede plakater pakkes i bobleplast og bølgepap. Det kan virke som meget emballage når man pakker ud, men i forhold til alternativet papkasse med fyld, er det en væsentlig reduktion. Jeg pakker desuden i pap og plast der ofte har været brugt før i forbindelse med messer og markeder.